Under sperregrensen

"Regjering sammen med Arbeiderpartiet vil være den sikreste måten for KrF å senke seg selv under sperregrensen på," skriver redaktør Vebjørn Selbekk.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik har ikke gitt opp politikken helt selv om han nå har startet på et nytt kapittel i livet. Til TV 2 sier Bondevik at han mener KrF i fremtiden bør samarbeide med Ap dersom Høyre velger å gå inn i regjering med FrP.

- Hvis Høyre velger å gå langt ut på høyresiden, kan det danne seg nye flater for samarbeid i sentrum, der Ap egentlig også hører hjemme, sier han.

Bondeviks utspill taes godt imot av tidligere Ap-leder Thorbjørn Jagland som tydeligvis ser muligheten for å innlemme et nytt parti i den rødgrønne alliansen.

- Nestekjærligheten i kristendommen og Aps solidaritet har ofte ført til at vi har stått sammen i mange spørsmål, lokker Jagland.

Vi er imidlertid ganske overbevist om at det å gå inn i en regjering sammen med Arbeiderpartiet vil være den sikreste måten for KrF å senke seg selv under sperregrensen på.