AVVISER KRITIKK: Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier at Norge allerede gir Ukraina pengestøtte, og at det ikke er planer om å øke støtten.

Ukrainas ambassadør skuffet over Norge

Ukrainas ambassadør i Oslo sier landet er skuffet over at Norge ifølge ham ikke bidrar nok i den spente situasjonen i landet.

Ambassadør Vjatsjeslav Jatsjuk sier til TV 2 at Ukraina vil huske hvem som var landets virkelige venner. I den kategorien mener han Norge ikke hører til.

Det vises til at Danmark betaler nesten 1 milliard kroner i krisehjelp, og at flere europeiske politikere har besøkt Ukraina.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dessverre har ikke regjeringen i Kiev fått noe tilbud om ytterligere støtte fra Norge, verken etter den militære opptrappingen fra Russland sist vår eller etter den nye, store russiske mobiliseringen langs Ukrainas grenser. Dette står i skarp kontrast til hva Norges nærmeste allierte gjør, sier Jatsjuk til TV 2.

Les også
Israel legger nye planer for å evakuere ukrainske jøder

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier at Norge allerede gir Ukraina pengestøtte, og at det ikke er planer om å øke støtten. Ei heller vil Norge selge forsvarsmateriell til Ukraina.

– Vi sto klare til å ta imot min kollega Dmytro Kuleba tidligere denne måneden, og jeg hadde håpet å kunne diskutere situasjonen nærmere med ham da. Dessverre måtte han avlyse besøket. Vi vil nå se på om vi finner tid til å møtes ved en annen anledning, sier Huitfeldt til TV 2.