Britiske politifolk ved åstedet for knivangrepet i byen Reading: Foto: Alstair Grant / AP / NTB scanpix

Uklart om knivangriper var muslim eller kristen

En kilde sier til avisen The Daily Telegraph at mannen som er siktet for knivangrepet i byen Reading skal ha konvertert fra islam til kristendom.

Venner og slektninger av 25-åringen forteller at han hadde en vestlig livsstil, arrangerte fester og røykte cannabis. En kusine av mannen sier til Daily Telegraph at han hadde konvertert fra islam til kristendom.

– Han skaffet seg til og med en tatovering av et kors. Han er ikke muslim lenger, uttalte en kusine av den mistenkte til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Storbritannias innenriksminister Priti Patel bekreftet mandag at gjerningsmannen etter alt å dømme handlet på egen hånd.

Av de tre som ble drept i knivangrepet, er to så langt identifisert: En mann som jobbet som lærer, og en amerikaner bosatt i Storbritannia.

Hørte stemmer i hodet

Slektninger og tidligere naboer forteller tilDaily Telegraph at 25-åringen skal ha hørt stemmer i hodet og gått på medisiner.

Stemmer i hodet kan potensielt være et symptom på en alvorlig psykisk lidelse. Også britiske etterretningsfolk mener 25-åringen har psykiske problemer, ifølge The Guardian.

Mannen er siktet for å ha knivdrept tre mennesker i en park i Reading lørdag kveld. Tre andre ble alvorlig skadd i angrepet.

– Tidligere voldsdømt

Britisk politi mener angrepet trolig var en terrorhandling, men har ikke utelukket andre mulige forklaringer. Psykiske problemer kan ha spilt en rolle, ifølge etterforskerne.

Flere medier omtaler 25-åringen som asylsøker fra Libya. Han er tidligere dømt for vold, ifølge BBC og avisa The Sun. En av dommene skal ha dreid seg om et angrep på en politimann.

Sikkerhetstjenesten MI5 kjente til mannen, opplyser kilder tilBBC. MI5 skal i fjor ha fått informasjon som tydet på at han ville reise til Syria.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter en vurdering skal konklusjonen ha vært at han ikke utgjorde noen reell trussel.