Ankomstsenteret i Råde i Østfold ble åpnet i oktober i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.

UDI nedbemanner på ankomstsenter

Utlendingsdirektoratet (UDI) har besluttet å starte en større nedbemanning ved Ankomstsenter Råde i Østfold.

Ankomstsenteret ble bygget i fjor høst, da asyltilstrømmingen var på et rekordnivå. Etter flere rolige måneder står nedbemanninger for tur, ifølge Dagsavisen.

– Vi har holdt beredskapen oppe gjennom sommeren, slik vi sa på vårparten at vi ville. Nå ser vi at det fortsatt er få ankomster, og da er det naturlig å justere ned bemanningen, sier UDIs ansvarlige for ankomstsentrene i Råde og Kirkenes, Christian Wisløff.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flere aktører er involvert i driften på Råde, deriblant Politiets utlendingsenhet, som har 60 ansatte ved senteret. I tillegg har Hero 45 ansatte og Sykehuset Østfold 15 ansatte. Størrelsen på nedbemanningen er ikke kjent.

Da senteret åpnet hadde det kapasitet til å registrere 500 asylsøkere per døgn, mens det nå kan håndtere opptil 250 beboere. Nedbemanningen er del av en omfattende nedskalering av den norske asylberedskapen. UDI har varslet at over 7.000 mottaksplasser over hele landet skal avvikles som følge av at det har kommet langt færre asylsøkere enn tidligere antatt. (©NTB)

Les også
7.367 har fått innvilget asyl hittil i år
Les også
Norge sender ut flere asylsøkere enn snittet i Europa
Les også
Asylsøkere fikk feilaktig beskjed om endelig avslag
Les også
Budsjettlekkasje: Regjeringen vil fjerne «håpløs» regel for innvandrere
Les også
UNICEF: 28 millioner barn på flukt