UD godkjenner sin egen innsats i Algerie

Uten­riks­de­par­te­men­tet mener det hånd­ter­te ter­ror­si­tua­sjo­nen i In Aménas i Al­ge­rie «på en god måte», iføl­ge de­par­te­men­tets egen eva­lu­e­ring.

Eva­lu­e­rin­gen av­dek­ket at ut­veks­ling av gra­dert in­for­ma­sjon mel­lom eta­ter og de­par­te­men­ter er for dår­lig, at plan­ver­ket må opp­da­te­res og for­bed­res og at res­sur­se­ne ikke blir ut­nyt­tet godt nok. Li­ke­vel kon­klu­de­rer Uten­riks­de­par­te­men­tet med at kri­sen ved gass­an­leg­get i In Aménas ble hånd­tert på en god måte.

- Eva­lu­e­rings­rap­por­ten inne­hol­der vik­tig lær­dom som vi vil følge opp både i Uten­riks­de­par­te­men­tet og opp mot andre re­le­van­te sam­ar­beids­part­ne­re, sier uten­riks­mi­nis­ter Espen Barth Eide (Ap).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fem nord­menn ble drept da isla­mis­tis­ke ter­ro­ris­ter an­grep gass­an­leg­get i In Aménas sør­øst i Al­ge­rie og tok flere hund­re an­sat­te ved an­leg­get som gis­ler. Det var al­ge­ris­ke myn­dig­he­ter som hadde an­sva­ret for å hånd­te­re den på­gå­en­de kri­sen. Nors­ke myn­dig­he­ters ho­ved­opp­ga­ve var å bidra til å redde egne bor­ge­res liv og helse.

Iføl­ge UD ble ar­bei­det gjort gjen­nom di­rek­te kon­takt med al­ge­ris­ke myn­dig­he­ter, til­bud om as­si­stan­se og nær ko­or­di­ne­ring med andre lands og Stat­oils krise­hånd­te­rings­ap­pa­rat. (©NTB)