Ubaydullah Hussain utestenges som fotballdommer

Islamisten Ubaydullah Hussain har ønsket å fortsette som fotballdommer, men Fotballforbundet sier nei. Forbundet mener uttalelsene hans bryter med kravene som stilles til en dommer.

Sty­ret i Oslo fot­ball­krets be­hand­let saken man­dag, og den en­de­li­ge av­gjø­rel­sen av på neste styre­møte. Før det skjer, gis Hus­sain en mu­lig­het til å komme med en skrift­lig ut­ta­lel­se, opp­ly­serNor­ges Fot­ball­for­bund.

Fot­ball­kret­sen skri­ver i be­grun­nel­sen at Hus­sain har ved­kjent seg ut­ta­lel­ser som «ved bruk av bru­ta­le ord og språk­bil­der, i det mins­te er egnet til å frem­kal­le be­ty­de­lig usik­ker­het og ube­hag hos spil­le­re og lag­le­de­re, uan­sett om dette må ha vært til­sik­tet eller ikke, sær­lig for jøder og andre ikke-mus­li­mer, ho­mo­fi­le, kvin­ne­li­ge fot­ball­spil­le­re og per­soner med bak­grunn fra eller nær­stå­en­de i norsk mi­li­tær tje­nes­te i uten­lands­ope­ra­sjo­ner».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sty­ret mener også at Hus­sain har kom­met med ut­sagn som er i strid med synet på like­stil­ling mel­lom kjøn­ne­ne i norsk fot­ball og også ut­ta­lel­ser som gjør at spil­ler­ne ikke har den nød­ven­di­ge til­lit til hans upar­tisk­het som dom­mer.

NTB