Friedhelm Adolfs (75) har bodd i samme leilighet i 40 år i Düsseldorf i Tyskland. Nå har en domstol bestemt at han må flytte, fordi storrøykingen hans generer naboene. Foto: AFP / DPA / ROLF VENNENBERND / NTB Scanpix

Tysk storrøyker dømt til å flytte

Den tyske storrøykeren Friedhelm Adolfs (75) er dømt til å flytte ut av sin leilighet i Düsseldorf fordi naboene klager over røyklukt.

Adolfs har bodd i leiligheten sin i 40 år. De siste årene har røykingen blitt et økende problem. I 2012 fikk han påpakning fra huseieren sin flere ganger, uten at det endret 75-åringens røykevaner.

Retten sier røykingen i seg selv ikke er god nok grunn for å bli kastet ut av leiligheten, men Adolfs har verken tømt askebegrene sine eller luftet leiligheten tilstrekkelig. Han har heller ikke gjort noe for å unngå at røyken trekker ut i gangen i blokka, ifølge dommen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Saken har skapt store overskrifter i Tyskland og har trolig gjort Adolfs til landets nest mest kjente storrøyker etter tidligere statsminister Helmut Schmidt, som ofte tok seg en blås selv under TV-sendinger.

Det er andre gang saken mot Adolfs er oppe for retten, etter at han anket den første dommen mot ham. Det er ikke kjent om han kommer til å anke videre til høyesterett.