Her ble en 16 år gammel jente ble levende begravd av sine slektninger i det sørøstlige Tyrkia fordi hun angivelig hadde guttevenner. Bildet er en faksimile av en Tyrkisk nettavis som omtaler saken.

Tyrkisk jente levende begravd i såkalt æresdrap

En 16 år gammel jente ble levende begravd av sine slektninger i det sørøstlige Tyrkia fordi hun angivelig hadde guttevenner.

Politiet fant Medine Memi i sittende stilling med hendene bundet sammen i en to meter dyp grav i en hønsegård ved huset hennes i landsbyen Kahta 40 dager etter at hun forsvant. Det melder nyhetsbyrået Anatolia. Obduksjonen viser at hun hadde lungene og magen fulle av grus og jord. Det betyr at hun ble levende begravd, ifølge ekspertene. - Obduksjonen gir et hårreisende resultat. Ifølge våre funn hadde hun ingen merker på kroppen, og det var ikke tegn til narkotika eller gift i blodet hennes. Det betyr at hun var i live og fullt bevisst da hun ble begravd, sier en av ekspertene. Medines far og bestefar er arrestert og siktet for drapet. Faren skal ha sagt at familien var lite tilfreds med at hun hadde mannlige venner. Såkalte æresdrap finner jevnlig sted i det sørøstlige kurdiske Tyrkia. Et familieråd utpeker vanligvis et medlem av familien som får i oppdrag å ta livet av den kvinnelige slektningen som beskyldes for å ha skitnet til familiens ære. Tradisjonelt har kvinner som har vært engasjert i utenomekteskapelige forhold, blitt utsatt for æresdrap. Men stadig ofte rammes også kvinner som er blitt voldtatt eller som ikke har gjort annet enn å snakke med fremmede menn. (©NTB)