Den tyrkiske utenriksminister Mevlut Cavusoglu langer ut mot Østerrike etter uttalelser om at Tyrkia ikke bør bli opptatt i EU. Foto: Umit Bektas / Reuters / NTB scanpix

Tyrkia anklager Østerrike for rasisme

Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavusoglu har havnet i en ordkrig med Østerrike over EU-medlemskap.

Han kaller landet «den radikale rasismens hovedsete» og langer ut etter den østerrikske statsminister, Christian Kern, som motsetter seg Tyrkias medlemskap i EU, melderReuters.

Kern sa onsdag at han vil drøfte med de øvrige regjeringssjefene om ikke unionen bør stanse forhandlingene med Tyrkia om medlemskap. Han framholdt blant annet at Tyrkias demokratiske praksis ikke lever opp til de krav EU stiller.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Çavusoglu avviser alle Kerns beskyldninger og sier de er «stygge».

Dette har i sin tur fått den østerrikske utenriksminister Sebastian Kurz til å blande seg inn i ordskiftet. Han ber den tyrkiske minister moderere seg.

– Jeg vil skarpt avvise den tyrkiske utenriksministerens kritikk av Østerrike. Tyrkia er bedt om å moderere sitt ordvalg og gjøre sin hjemmelekse, sier Kurz, ifølge en talsmann.

EU-kommisjonens leder, Jean-Claude Juncker, sa nylig at Tyrkia på det nåværende tidspunkt ikke kan bli medlem av unionen. (©NTB)