n sju år gamle etiopieren Nathan Eshete og hans familie har fått utsatt tvangsreturen til hjemlandet til rettssaken mot staten er avgjort. Her ved KIAs leir for asylsøkere kort tid tilbake.

Tvangsretur av Nathan (7) utsatt

Den sju år gamle etiopieren Nathan Eshete og hans familie har fått utsatt tvangsreturen til hjemlandet til rettssaken mot staten er avgjort.

Gutten er blitt symbolet på problemstillingen rundt tvangsretur av norskfødte asylsøkerbarn. Familien har fått endelig avslag på sin søknad om asyl og hadde opprinnelig fått frist til 16. mai med å forlate landet. Uttransporteringen ble imidlertid utsatt.


FAKTA OM Nathan Eshete og familien :Nathan Eshete er 7 år gamal, fødd og oppvaksen i Noreg.Saman med mora, Zinash Assefa, og faren, Asfaw Eshete, bur han på Ytre Arna mottakssenter.26. januar inngjekk Noreg ei returavtale med Etiopia, og familien har fått endeleg avslag på asylsøknaden sin."La Nathan og familien få bli" er ei støttegruppe på Facebook.Bergen bystyre har vedteke einstemmig å protestere mot tvangsutsendinga av Nathan og familien.

Familien har saksøkt staten i håp om at vedtaket fra Utlendingsnemnda blir omgjort slik at de likevel får bli i Norge. Nå er det klart at det ikke blir noen utsendelse før etter at rettssaken er avgjort, skriverBergens Tidende .

- Jeg har akkurat fått tilbakemelding fra myndighetene om at familien har fått utsatt iverksettelse av tvangsreturen, sier Eshete-familiens advokat Arild Humlen til avisen.


Noen avgjørelse i saken skjer trolig ikke før i oktober.

(Dagen/NTB)