Trump vurderer å utnevne homofil og kvinne

Påtroppende president Donald Trump vurderer å plassere en åpent homofil mann og en kvinne i viktige posisjoner, ifølge Associated Press.

Trump vurderer å utpeke Richard Grenell som USAs ambassadør tilFN. Hvis så skjer, og hvis Senatet godkjenner utnevnelsen, blir Grenell den første åpent homofile personen som blir plassert i en så sentral og viktig utenrikspolitisk post. Grenell har tidligere vært USAs FN-talsmann under presidentGeorge W. Bush.

Trump vurderer også å utpeke en kvinne til leder for Republikanernes nasjonalkomité. Dette vervet har til nå blitt innehatt avReince Priebus, som Trump har utnevnt til stabssjef iDet hvite hus. Det skal være komiteens styremedlem Ronna Romney McDaniel fra Michigan Trump har i tankene, ifølge Associated Press. Hun har vært svigerinne til Trumps rival og presidentkandidatMitt Romney.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De to påtenkte utnevnelsene som Trump nå vurderer, er overfor AP bekreftet av folk med direkte kjennskap til hans planer. De understreker at Trump ikke har besluttet noe ennå.

Men hvis de to skulle bli utpekt av Trump, kan det demme opp for kritikk om bånd til hvite nasjonalister, og tilbringe mangfold til hans nye administrasjon.