– Trump vinner blant amerikanere i Israel

Men Donald Trump er mindre populær i Israel enn Mitt Romney var mot Barack Obama, viser meningsmåling.

Halvparten av israelske amerikanere har forhåndsstemt på presidentkandidatDonald Trump, mens 44 prosent stemte påHillary Clinton.

Samtidig har støtten til den republikanske kandidaten sunket drastisk siden forrige presidentvalg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det viser en meningsmåling gjengitt av israelsk presse. Målingen er gjort blant 1140 amerikanske statsborgere som har forhåndsstemt iIsrael, samt 200 som ikke stemte.

Selv om det for første gang har vært amerikansk valgkamp «på bakken» i Israel, gjør Trump det dårligere blant amerikanere der ennMitt Romney gjorde da han stilte motBarack Obama. Romney fikk 85 prosent av stemmene i Israel i 2012.

Ikke klar vinner

Feilmarginen på målingen er 3 prosent. Dermed er det ikke mye som skiller de to kandidatene fra hverandre blant amerikanere i Israel.

– Jeg vil ikke si at det er en klar vinner her, selv om Trump har vunnet, ifølge denne meningsmålingen, sier Mitchell Barak i I Vote Israel, en uavhengig kampanje som står bak målingen, tilTimes of Israel.

Av minst 300.000 amerikanske stemmeberettigede statsborgere i Israel vil kun 30.000 ha stemt innen tirsdag, anslår Eitan Charnoff, leder for I Vote Israel. Sist valg stemte 80.000.

Flertallet av jødene i USA regnes som liberale støttespillere for Demokratene, men amerikansk-israelerne er jevnt over mer konservative og tilbøyelige til å stemme republikansk.

Barak mener at det nå mangler entusiasme for Trump i Israel. Over seks av ti velgere i Israel liker verken Trump eller Clinton.

Meningsmålingen får sterk kritikk fra Republicans Overseas Israel. De sår tvil om at valgdeltakelsen vil bli så lav. Organisasjonen kritiserer også målingen for å sende ut undersøkelser på engelsk og ikke hebraisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Utenrikspolitikk

Målingen viser at en fjerdedel av demokratene i Israel stemte på Trump.

Over seks av ti Trump-velgere pekte på USAs utenrikspolitikk og politikk overfor Israel som de viktigste sakene som påvirket deres stemme. Under to av ti Clinton-velgere mente det samme.

Halvparten av velgerne stemte på sin kandidat for å hindre den andre fra å komme til makten.

Flest sekulære stemmer gikk til Clinton, mens Trump høstet stemmer hos religiøse og ultraortodokse.

Andre funn peker på at to av tre israelske amerikanere er skeptiske til president Obama.