USAs president Donald Trump sier at kvinnelige demokrater bør reise tilbake til landene de kom fra. Foto: Alex Brandon / AP Photo / NTB scanpix

Trump ber kvinnelige demokrater med innvandrerbakgrunn forlate USA

I en tirade på Twitter skriver Donald Trump at kvinnelige demokrater med innvandrerbakgrunn bør reise tilbake dit de kom fra.

Trump skriver påTwitter at representantene bør reise tilbake for å hjelpe til med å fikse «de ødelagte og kriminalitetsinfiserte stedene de kom fra».

Trump nevner ikke navn, men refererer trolig til de kvinnelige demokratene Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Rashida Tlaib og Ayanna Pressley. Av disse er kun Omar født utenfor USA, nærmere bestemt i Somalia. Ocasio-Cortez og Tlaib er andregenerasjons innvandrere, mens Pressley er svart.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Konflikt blant demokratene

Den siste tiden har disse representantene vært i konflikt med demokratenes leder Nancy Pelosi om veien videre for partiet.

Pelosi ønsker angivelig å begrense innflytelsen til det unge stjerneskuddet Ocasio-Cortez, men hun svarer med å anklage Pelosi for å marginalisere fargede kvinners innflytelse.

Fredag gikk Trump ut og forsvarte Pelosi.

– Hun er ingen rasist, sa Trump.

Nå blander Trump seg ytterligere inn i konflikten mellom demokratene.

– Disse landene trenger sårt deres hjelp. Dere kan ikke dra raskt nok, skriver Trump, med henvisning til kvinnenes opprinnelsesland.

– Jeg er sikker på at Nancy Pelosi ville vært glad for å hjelpe til med gratis reiser, skriver Trump.

Fremmedfiendtlig

Pelosi tar til motmæle på Twitter og omtaler uttalelsene som fremmedfiendtlige.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Når Donald Trump ber fire amerikanske kongresskvinner om å reise tilbake til landene sine, stadfester han at slagordet om å gjøre USA stort igjen alltid har handlet om å gjøre USA hvitt igjen, skriver hun.

Trumps Twitter-meldinger kom samtidig med at immigrasjonsmyndighetene i USA forberedte seg på å sende ut familier som har fått beskjed om å forlate landet.