Trossamfunn som krenker andres religionsfrihet kan miste statsstøtten

Kulturdepartementet vil fjerne tilskuddet til trossamfunn som krenker andres religionsfrihet. Departementet ønsker også å verne «barns oppvekstvilkår».

I et høringsnotat til ny lov om tros- og livssynssamfunn foreslårKulturdepartementet at trossamfunn som rammer andres religionsfrihet kan nektes tilskudd. I notatet kommer det også fram at trossamfunn som «organiserer eller oppmuntrer til oppvekstvilkår for barn som er klart skadelige, skal nektes tilskudd».

– Vi er kjempeglade for dette forslaget, sierHilde Langvann, daglig leder iHjelpekilden, en støttegruppe for religiøse avhoppere, til Vårt Land.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Langvann vil likevel at departementet skal være mer konkrete, og ønsker at trossamfunn som kobler tro med sykdom skal straffes. I tillegg ønsker den daglige lederen at trossamfunn som fryser ut religiøse avhoppere skal miste tilskuddet.

Departementet presiserer i høringsnotatet at punktet om oppvekstvilkår skal ramme krenkelser som ikke nødvendigvis er lovbrudd, men som likevel er alvorlige nok til at tilskuddet bør trekkes.

– Det er alvorlig å krenke andres rettigheter, men det vil være umulig å beskrive noen eksempler. Det blir opp til kontrollmyndighetene, og i siste instans domstolen, sier statssekretær Bård Folke Johansen (H).