Troms KrF avviser utmelding av regjeringen

Fylkesstyret i Troms KrF avviser et forslag fra Skjervøy lokallag om at Kristelig Folkeparti må trekke seg ut av regjeringen. Men misnøyen i fylkespartiet er stor.

Etter et tre timer langt møte tirsdag kveld ble det et klart flertall for en formulering som uttrykker frustrasjon og misnøye, men som likevel støtter regjeringsdeltakelsen. Det dramatiske forslaget fra Skjervøys KrF-ordfører Roy Waage om at partiet straks måtte forlate regjeringen ble forkastet.

? Jeg håper dette vedtaket kan virke dempende på uroen i fylket. Vi støtter at KrF fortsatt skal sitte i regjering, men vil følge partiet med argusøyne. Og vi kommer ikke til å være redde for å si ifra, sier fylkesleder Gerd Hetland Kristiansen til NTB.

Bygd seg opp

I vedtaket fra fylkesstyremøtet heter det at det over tid har bygd seg opp frustrasjon både blant tillitsvalgte og medlemmer over det som oppleves som svak distriktspolitikk fra regjeringens side.

? Troms KrF forutsetter at partiledelsen kontinuerlig vurderer videre regjeringsdeltakelse, men legger til grunn at regjeringen etter all sannsynlighet blir sittende ut perioden. Troms KrF vil forholde seg til de flertallsbeslutninger som fattes i partiets indre organer, og vil jobbe videre for å få gjennomslag for våre politiske prioriteringer, som bedret distriktspolitikk og en styrking av kommuneøkonomien, heter det i vedtaket.

Under tvil

Kort fortalt betyr vedtaket at fylkespartiet under tvil støtter fortsatt regjeringsdeltakelse, i første omgang fram til valget, men at distriktspolitikken og kommuneøkonomien må få et løft i det statsbudsjettet for legges fram i første uke av oktober.

Skjervøys KrF-ordfører Roy Waage har kjempet en lang og stort sett nokså ensom kamp for å få KrF ut av regjeringen. Han mener at regjeringsdeltakelsen spiser opp partiet innenfra. Aller verst synes han det er at KrF må støtte Høyres politikk om milliarder i skattelettelser, mens kommunene sliter og blir stadig mer utarmet.

©NTB