Troens Bevis-team stoppet av soldater

Et team fra Troens Bevis ledet av Rune Edvardsen har blitt stoppet og tvunget til å snu av soldater i Kongo. De tolv nordmennene og 70 barnehjemsbarn var på vei inn i Masisi-området til en menighet for å holde konsert og møter.

Alle er del av ett team fra Troens Bevis Verdens Evangelisering. Flere av barnehjemsbarna fra Troens Bevis sine to barnehjem i Goma, Dina og Betsaida-senteret, skulle også få treffe sine foreldre som bor i dette området, heter det i en pressemelding fra Troens Bevis.

? Alt står bra til, men vi har valgt å snu på grunn av soldatenes aggressive og truende oppførsel, forteller Helge Flatøy, lærer ved misjonsskolen i Sarons Dal, på mobiltelefon tirsdag ettermiddag.

De hadde vært på veien i seks og en halv time og passert flere veisperringer da de truende soldatene blokkerte veien.

? De fortalte at de ikke hadde blitt betalt siden januar. Soldatene tilhører opprørslederen Akanya, og vi vender nå tilbake til Goma, forklarer Flatøy.
Soldatene nektet kolonnen på tre lastebiler å snu ved veisperringen, og hele følget måtte rygge 500 meter for å finne snuplass.

? Men det er en fantastisk fin stemning i hele reisefølget, og alle er ved godt mot, forteller Flatøy.

? Nå skal vi heller prøve å få i stand møter i Goma.

Rune Edvardsen, som flere ganger har vært inne i dette området tidligere, var klar over at det kunne bli problemer langs veien. Det er første gang at en evangelisk kampanje blir holdt inne i de dype skogene i dette området.

Rune Edvardsen hadde håpet at de ville klare å komme frem til menigheten på flere hundre familier som drives av nasjonale misjonærer som får støtte fra Troens Bevis.

Medlemmene bor på ett fjell Rune Edvardsen fikk kjøpe til dem i 2004, og teamet skulle også få være med på innvielsen av en ny skole som er bygget med støtte fra Stiftelsen Dina i Troens Bevis.

I neste uke skal teamet videre til byen Uvira i Kongo som huser flere hundre tusen flyktinger, spesielt fra Burundi.

Hele Kongo har vært preget av en spent stemning og trues nå av borgerkrig etter at opposisjonen nekter å godta valgresultatene etter det første valget på 50 år ble avsluttet nylig.