Thue hevder kristen seksualundervisning underslår informasjon i en kronikk i dagens avis. Illustrasjonsfoto: Galina Barskaya, Scanstockphoto

- Trist at kristne har dårlig seksualliv

Kristne kan få fysiske og psykiske problemer av mangel på god seksualopplysning, mener Minerva-spaltist.

I dag trykker Dagen en kronikk av Karen Thue (25) hvor hun angriper påstått skadelig kristen sexveiledning fra Ungdom i Oppdrags Familiefokus, ved lederne Trond og Anne-Helen Sæthren, UiO-nettstedet samliv.no, styrt av Maren og Sven Weum, og avisa Dagen ved redaktør Kari Fure. 
Les hele kronikken her

- Det er veldig trist at selv gifte rettroende kristne skal ha et dårlig sexliv, sier Thue, spaltist i bladet Minerva. På feministisk basis tar hun blant annet utgangspunkt i seerstormen mot NRKs Trekant-serie, ikke minst fra kristne. Hun hevder det er lite eller ingen reell sexinformasjon på kristne nettsteder og at det som sies ikke omtaler seksualakten. I det hele tatt er det mangelfullt, sier hun. Thue har snakket med sexologen Gro Isachsen som sier: «Sex er ikke stuerent i de fleste kristne miljøene» og: «Den gjennomgående oppfatningen er at alle skal finne ut tingene på egen hånd».
 Thue hevder kristen seksualundervisning underslår informasjon.- Folk kan få fysiske og psykiske problemer av den grunn. Jeg mener kristne nettsteder opprettholder stigma mot kvinner og homofile og andre som ikke ser ekteskapet som eneste måte å være sammen med et annet menneske på, sier Thue. - Jeg kan ikke forstå hvorfor kristne ikke skal få ha det så godt som overhode mulig. Det er et utrolig negativt syn på sex på disse nettstedene, selv om jeg ikke kan si at alle kristne har dette synet, sier hun.

DAGEN