Politiet har sperret av området utenfor leiligheten der en mann ble funnet drept i Kristiansand sentrum natt til fredag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Tre svensker siktet for drap i Kristiansand

To kvinner i 20-årene og én mann i 50-årene, alle svenske borgere, er pågrepet og siktet for drap etter at en polsk mann i 40-årene ble funnet drept i Kristiansand natt til fredag.

Politiet fikk melding klokken 23.47 torsdag kveld om knivstikking i en leilighet i Kristiansand sentrum.

– Vi var raskt framme, og der fant vi en mann som var knivstukket. Han ble tatt hånd om, først av politiet og så av ambulansepersonell, men ble erklært død på stedet, sa operasjonsleder Sveinung Alsaker i Agder politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Polakk drept

Den drepte polakken ble funnet inne i leiligheten.

– Det ble igangsatt gjenopplivingsforsøk, men ved 0.30-tiden ble mannen erklært død, fortalte påtaleleder Cecilie Pedersen Hille på en pressekonferanse fredag.

Politiet rykket ut til en knivstikking, men ønsker ikke å si noe om dødsårsaken nå. Avdøde skal obduseres, og de venter at en foreløpig obduksjonsrapport vil være klar mandag.

Svensker siktet

I forbindelse med utrykningen pågrep politiet en mann i nærheten av stedet. Rundt klokken 3.30 meldte politiet at ytterligere to kvinner var pågrepet i saken. Alle er svenske statsborgere, ifølge politiet.

De to kvinnene ble pågrepet i eller ved leiligheten der politiet antar drapet skjedde. Ingen av de involverte er kjent for politiet fra før. Alle har tilknytning til leiligheten, og det er en relasjon mellom alle fire, opplyste politiet på pressekonferansen.

De siktede kvinnene er avhørt, men ikke den siktede mannen. Politiet vil varetektsfengsle alle tre og regner med at fengslingsmøtene kan gjennomføres lørdag eller mandag. (©NTB)

Les også
Tre personer pågrepet etter drap