Tre kirkeinnbrudd i Telemark på to dager - kirkesølv og kollektpenger stjålet

Tyver tok med seg kirkesølv fra både Vinje og Hjartdal kirke.

Ingen er pågrepet etter noen av kirkeinnbruddene.

Politiet i Telemark opplyste torsdag kveld at tyver hadde tatt seg inn i Hjartdal kirke og stjålet kirkesølv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Tyvene har stjålet 36 små nattverdsbeger i sølv, to lysestaker i sølv og en del kontanter fra kollekten, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til NTB.

Tyvene har brutt seg inn i kirken ved å knuse et vindu. De har så brutt opp en safe på stedet, og tatt innholdet i den. Det ble også skader på en stol inne i kirken under innbruddet.

Politiet fikk melding om innbruddet klokken 19 torsdag, men det er usikkert når innbruddet skjedde.

Natt til onsdag ble en safe med kirkesølv stjålet fra Vinje kirke i samme fylke. Operasjonslederen sier det er grunn til å se de to tyveriene i sammenheng.

- Det er omtrent to timers kjøring mellom de to kirkene. Safen og kirkesølvet fra Vinje kirke ble funnet omtrent midtveis mellom de to kirkene, langs E134. Det er en del fellestrekk mellom de to sakene, sier Aaltvedt.

Sent torsdag kveld kom det nok en melding om kirkeinnbrudd i Telemark. Denne gang i Lisleherad kirke på Notodden. Uvedkommende brøt opp en dør, men da ble også innbruddsalarmen utløst.

- Tyvene ble skremt og løp ut av kirken uten å ha fått med seg noe. Politiet ber om tips fra dem som har observert en fremmed bil ved kirken mellom halv ti og ti, skriver politiet i sin logg.

Les også: 120.000 kro­ner borte fra kol­lek­ten

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)

Les også
Tyver stjal safe med kirkesølv