Politiet sperret av området rundt bilen som eksploderte fredag. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB scanpix

Tre døde i bileksplosjon i Göteborg

Tre personer døde og et barn i førskolealder ble livstruende skadd da en bil eksploderte i Göteborg fredag. Politiet vet ikke hvorfor bilen eksploderte.

– De tekniske undersøkelsene pågår fortsatt, og de døde kommer til å bli obdusert. De er ennå ikke identifisert, sa politiets pressetalsperson Camilla Fogelhamre til Aftonbladet natt til lørdag.

Bombeteknikere har undersøkt den ødelagte bilen. Politiet har innledet etterforskning, i første omgang med mistanke om brudd på loven om brannfarlige og eksplosive varer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Fløy bildeler over alt

Räddningstjänsten bekrefter at bilen eksploderte, slik en rekke øyenvitner har forklart. Ifølge Östra sjukhuset er barnet som er livstruende skadd, i førskolealder.

Nødetatene fikk melding om eksplosjonen klokken 17.18. Politiet har opplyst at fire eller fem personer befant seg i bilen da ulykken skjedde.

– Taket, eller hva det nå var, en plate, fløy sikkert ti meter opp i været. Det var et kraftig smell. Det fløy bildeler over alt, sier Janne Wolltin, som kjørte forbi da bilen eksploderte, til Aftonbladet.

Ved brannstasjon

Flere øyenvitner kom løpende til med brannslukningsapparater fra sine biler, etter å ha sett og hørt eksplosjonen. Like etterpå ankom redningsmannskapene.

– Brannstasjonen ligger like ved, så de hørte nok smellet. De ba folk trekke seg unna, sier Wolltin.

– Det så fælt ut. Bilen er helt ødelagt, og det gikk nesten ikke an å se hva slags bil det var. Det ligger masse bildeler rundt om på stedet, sier lastebilsjåføren Fatos Begu, som skulle levere varer til Volvo-fabrikken i nærheten, til Expressen.

Les også
Væpnede ranere flyktet fra politi i Sverige
Les også
Norsk 18-åring pågrepet av PST i Sverige
Les også
13-åringer mistenkes for drap i Sverige
Les også
Hundrevis leter etter forsvunnet 17-åring
Les også
Svensk kvinne skutt og drept i Istanbul