Tomt klasserom ved en katolsk skole i nabolaget Croix-des-Bouquets utenfor hovedstaden Port-au-Prince i en protest mot bortføringen av prestene og nonnene. Foto: Joseph Odelyn / AP / NTB

Tre bortførte geistlige i Haiti er løslatt

Tre av i alt sju prester og nonner som ble bortført på øya Haiti for to uker siden ble løslatt torsdag.

Fem katolske prester og to nonner ble sammen med tre andre lekfolk bortført av kriminelle 11. april. Gjerningsmennene krevde 1 million dollar i løsepenger. To av de sju var franske statsborgere.

Torsdag opplyser en talsmann for den katolske kirken, fader Loudger Mazile, at tre av de sju prestene og nonnene er løslatt. Ingen av franskmennene er blant de løslatte og heller ingen av lekfolkene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Prestene og nonnene ble bortført om morgen den 11. april i kommunen Croix-de-Bouquets utenfor hovedstaden Port-au-Prince da de var på vei til ordineringen av en ny sogneprest.

Politiet i Haiti har uttalt at de mistenker at den væpnede gruppen 400 Amwozo – som har stått bak flere bortføringer – står bak bortføringen.

Bortføringer med krav om løsepenger har vært et økende problem i Port-au-Prince og andre regioner de siste månedene og gjenspeiler den økende innflytelsen til væpnede gjenger i landet.