Tre år fengsel for søndagsskole på Indonesia

Tre kristne søndagsskolelærere ble arrestert og dømt til tre års fengsel for å drive kristen søndagsskole på Vest-Java i Indonesia. Ekstreme islamister truet dommerne med drap hvis kvinnene ble frikjent.

Tre kristne kvinner drev søndagsskole for barn fra kristne familier på Vest-Java i Indonesia. Da noen muslimske barn også ville være med, fikk de klar beskjed om at de måtte ha foreldrenes tillatelse for å delta. Det fikk de. Flere foreldre var selv med under samlingene.

Truet med drap
Men da noen islamister brakte saken inn for retten våget ikke foreldrene å vitne til støtte for de tre lærerne. Pastoren og assistentene ble dømt til tre års fengsel for å ha gitt muslimske barn kristen opplæring. Under rettssaken var lokalet overfylt med muslimske ekstremister som skrek ut trusler om å drepe både de tiltalte og medlemmer av retten hvis kvinnene ble frikjent. Noen hadde tatt med seg en tom likkiste, som en synlig trussel på hva som ventet dem dersom de skulle bli frikjent.

? Disse tre kvinnene får stå som representanter for tusenvis av kristne verden over som sitter fengslet, anklaget for å ha drevet med blasfemi, eller å ha kommet ?ulovlig? sammen i uregistrerte kirker. Slike fengslinger er klare brudd på internasjonale menneskerettigheter, deriblant trosfriheten, skriver tidskriftet Ropet fra Øst som utgis av Norsk Misjon i Øst.

Mz