Trår til med polargospel

Verdens nordligste barnekor heter Polargospel, og holder til i Longyearbyen. De har nettopp gitt ut CD, og i disse dager synger de solen tilbake til Svalbard.

«Vi er Polargospel, og har vår egen blues. Vi synger engelsk, norsk, russisk og spansk?»

Barna i Polargospel synger så det ljomer. De har mye de må gå gjennom denne onsdagen Kristelig Pressekontor er på besøk. De skal nemlig opptre på den årlige Solfesten som arrangeres i Longyearbyen denne uken, og om ikke lenge drar de på kortur til Island.

Dirigent Marie Bjerke har mange beskjeder.
? Husk at Polargospel i levende live ikke skal være forskjellig fra hvordan vi er på den nye cd-en vår, formaner hun de rundt 20 frammøtte barna i Svalbard kirke.

- Stortrives

? Jeg stortrives som dirigent, forteller Marie Bjerke i pausen. ? Koret har virkelig tatt seg opp i løpet av det siste året. Mange forsvant fra koret da den forrige lederen og dirigenten trakk seg, sier Bjerke. Selv kom hun til Svalbard for halvannet år siden.

Koret er for barn fra tredje klasse og opp til syvende, men i år går de eldste i sjette klasse. Koret har et godt ord på seg på Longyearbyen skole.
? Hele det fjerde klassetrinnet og halve tredjeklasse er faktisk med i koret, forteller Bjerke. Til sammen er rundt 35 barn fra Longyearbyen med i Polargospel.

Gleder seg til Island

Ida Sigernes og Silje Christin Pilskog Olsen har vært med i Polargospel en stund. Begge synes korsang er topp:

? Det var gøy å være med på cd-innspilling, mener Ida. Cd-en «The Songs of Polargospel ? 78 º nord» er snart mulig å få kjøpt for svalbardianerne.
Både Silje Christin og Ida gleder seg til å dra til Island. De varme kildene er spesielt forlokkende.

? Selvfølgelig skal jeg være med til Island, sier Silje Christin.
Negro spiritualen «Down by the Riverside» fyller kirkerommet mot slutten av øvelsen, og dirigent Bjerke får bekreftet at den sitter som den skal til Solfesten.

Helge Johan Stautland, KPK