Carol og John Arnott fra Toronto Airport Christian Fellowship talte på formiddagsmøtet i Lakeland på torsdag.

Toronto-pastor på besøk i Lakeland

Pastor John Arnott har vært i Lakeland og delt sine erfaringer fra Toronto-vekkelsen.

Carol og John Arnott fra Toronto Airport Christian Fellowship talte på formiddagsmøtet i Lakeland på torsdag. Arnott brukte sine egne erfaringer fra den såkalte Toronto-velsignelsens begynnelse som referanse for å oppmuntre Ignited Church til å ikke la seg knekke av kritikken mot vekkelsen.

- Man får høre slikt som at man ikke forkynner Ordet. Hvor i Bibelen står det at man må forkynne Ordet hver gang man er sammen? Jeg gjør det, men jeg kan ikke se at vi må gjøre det. Og vi synger jo Ordet i en time eller to, understreket han.

Arnott fortalte også at han i begynnelsen lurte på hva all ristingen, rullingen, latteren og gråten som fulgte Toronto-møtene bettydde - inntil han fikk et nytt innsyn i det han mente var Guds visdom.

- En dag sa Herren til meg: John, du forstår ikke en gang kvinner. Hvordan kan du vente at du skal forstå meg? sa Arnott til en lattermild forsamling i Ignited Churchs lokaler hvor formiddagsmøtene fortsatt holdes.

På samme møte torsdag formiddag fortalte en munter pastor Stephen Strader i vertsmenigheten Ignited Church at han hadde måttet ansette folk for å finne ut hvor hans «vanlige» forsamling på 300-500 mennesker hadde blitt av i den enorme mengden mennesker som har dukket opp i Lakeland den siste tiden.

De viste seg imidlertid å ha det bra, så pastoren var mer bekymret for medarbeidernes og sin egen helse tatt i betraktning den voldsomme økningen i arbeidsmengde.

DM