Toppleder må gå etter en gave til ekteskapskamp

Sjefen for Mozilla, Brandon Eich, går av etter at det er kommet fram at han støtter et forbud mot likekjønnede ekteskap. Selskapet, som lager nettleseren Firefox, mener sjefens syn bryter med selskapets inkluderende holdning.

Mozil­la kunn­gjor­de at Eich går av på en blogg der det heter at Mozil­las or­ga­ni­sa­to­ris­ke kul­tur skal re­flek­te­re mang­fold og in­klu­de­ring. Vi­de­re skri­ver de at de opp­ford­rer sine an­sat­te til å ytre sine me­nin­ger, spe­si­elt på in­ter­nett.

Eich ble mål for mas­siv kri­tikk i for­ri­ge måned da en lang rekke nett­ste­der opp­ford­ret bru­ker­ne til å boi­kot­te po­pu­læ­re Fire­fox fordi Eich hadde do­nert tusen dol­lar til kam­pen for å bevare ekteskapet som institusjon mellom mann og kvinne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kampen slo ikke gjennom og likekjønnede ekteskap er blitt tillatt i California, etter at en fø­de­ral dom­stol mente et forbud mot likekjønnede ekteskap var grunn­lovs­stri­dig.

Eich gikk i for­ri­ge uke ut på egen blogg og un­der­stre­ket at han var imot dis­kri­mi­ne­ring, uten at det var med på å roe ge­myt­te­ne.

Les også
Hva kjennetegner homofilt samliv?