Utklipp fra Freshfire.ca sin hjemmeside, hvor styret ber om tilgivelse og forbønn.

Todd Bentley i «usunt forhold»

Nye opplysninger om forhold til kvinnelig medarbeider forverrer situasjonen for Todd Bentley.

Lakeland-vekkelsen synes i løpet av den siste uken å ha blitt stilt i et nytt lys. Det var allerede kjent at møtene har blitt flyttet tilbake i lokalene til Ignited Church hvor det hele begynte i april, og at den canadiske evangelisten Todd Bentley ville dra fra byen 23. august for å fortsette sin internasjonale tjeneste.

Separasjon

Så ble det i forrige uke kjent at Bentley og konen Shonnah har tatt ut separasjon, og dermed forlot evangelisten Lakeland tidligere enn planlagt. Reaksjonene var sterke, og redaktør J. Lee Grady i Charisma Magazine brukte sterke ord for å uttrykke sitt sinne og sin skuffelse.

Men det stopper ikke der, for i et brev datert fredag 15. august skriver ledelsen i Fresh Fire Ministries at nye opplysninger har kommet frem siden de tirsdag i forrige uke, tre dager tidligere, offentliggjorde nyheten om at Shonnah og Todd Bentley har tatt ut separasjon.

Trer tilbake

Nå skriver de at Bentley har «gått inn i et usunt forhold på et følelsesmessig plan til en kvinnelig medarbeider. I lys av denne informasjonen og i samråd med sine ledere og rådgivere, har Todd Bentley gått med på å tre tilbake fra sin posisjon i ledelsen og å avstå fra all offentlig tjeneste i en periode for å motta rådgiving i sitt personlige liv».

Stor forståelse

Medlemmene Board of Directors - som de kaller seg, presiserer imidlertid at Fresh Fires tjeneste fortsetter, også i Afrika hvor en større kampanje i Uganda er nært forestående.

De vil ikke ignorere visjonen de mener Gud gav Todd Bentley, og som lå bak oppstarten av Fresh Fire Ministries i 1998, og fortsetter også tjenesteskolen som for tiden har rundt 50 elever. Lederne uttrykker imidlertid samtidig stor forståelse for dem som nå synes det er vanskelig å forholde seg til arbeidet de på ulike måter har støttet.

DM