To søstre fra Norge er funnet i Syria

De to norsk-somaliske søstrene på 16 og 19 år som har vært savnet i Syria, er funnet av faren. Den yngste jenta har skuddskader.

Faren er nå tilbake i Norge etter å funnet døtrene inne i Syria. Det forteller farens advokat, Geir Lippestad, til NRK.

- Han forteller til meg at han har funnet døtrene sine. Det har vært ytterst dramatisk både for ham og for dem, sier Lippestad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Begge døtrene skal fortsatt være i Syria, og den ene av døtrene, den yngste på 16 år, skal være skadd.

- Faren sier at hun er såpass skadd at hun har problemer med å gå. Blant annet derfor må man vente til hun er bedre før de kan komme seg ut av Syria, sier Lippestad.

«Jihadturisme»

Det var 20. oktober i år at det ble kjent at de to søstrene på 16 og 19 år var meldt savnet av sin familie. I en epost til faren fortalte døtrene at de var på vei til Syria for å bidra i kampene der.

I slutten av oktober var de to søstrene i kontakt med sin familie via Facebook. Etter den kontakten sa faren til NRK at de to sa de ble holdt fanget mot sin vilje.

Ifølge Lippestad sier faren fortsatt at de holdes mot sin vilje, men at han likevel har fått et løfte om at de skal få lov til å dra til Tyrkia.

- Han har tro på at de skal komme i sikkerhet i rimelig fremtid. Det er også derfor han er kommet tilbake til Norge, sier Lippestad.

Les også: Vil oppdage «jihadturister» på sosiale medier

Les også
Savnede søstre sier de er villige til å dø i Syria