To døde etter togangrep i Sveits

Både gjerningsmannen og en av dem som ble såret i et angrep på et tog i Sveits lørdag, døde søndag. Det er ingen indikasjoner på at angrepet var en terrorhandling, ifølge politiet.

Motivet for angrepet er imidlertid fortsatt ukjent, opplyser politiet søndag ettermiddag.

Lørdagens angrep ble utført av en 27 år gammel sveitser. Politiet opplyser at mannen døde søndag av brannskadene han pådro seg under angrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mannen satte togvognen i brann etter å ha helt ut brennbar væske foran en kvinne på toget, like før ankomst ved stasjonen Salez nær grensa til Liechtenstein. Mannen var væpnet med minst én kniv som han stakk tilfeldige passasjerer med.

I tillegg til gjerningsmannen ble seks personer såret i angrepet. En av dem, en 34 år gammel kvinne, døde søndag av skadene.

Den 34 år gamle kvinnen og de andre ofrene, to menn på 17 og 50 år, to kvinner på 17 og 43 år, samt en seks år gammel jente, fikk brannskader og stikkskader. En av de to kvinnene samt den seks år gamle jenta er kritisk såret, opplyser politiet.

En talsmann for politiet, Bruno Metzger, sier at politiet jobber med flere teorier hva gjelder motivet for angrepet. Ifølge Metzger var ikke angrepet rettet mot en enkelt person, og det er foreløpig uklart om angriperen kjente noen av ofrene. (©NTB)