Tirsdagens terroroffer overlevde Hebron-massakren i -29

JERUSALEM (INN) Den 79 år gamle Sara Hamburger som var en av de to drepte i terrorattentatet tirsdag ettermiddag i Jerusalem, var en av de få overlevende etter massakreringen av det jødiske samfunnet i Hebron i 1929.

Sara Hamburger var syvende generasjon "sabra", født i Israel, og flyttet til Jerusalem fem år gammel etter å ha overlevd massakren i Hebron ved hjelp av en arabisk nabo. Hun fikk senere fire barn, var bestemor til 11, hadde et oldebarn, og blir av sine barn beskrevet som ryggraden i familien.

Sara Hamburger bodde i paralellgaten til den kjente gågaten Ben Yehuda som har vært utsatt for en lange rekke terrorattentat de siste årene. Hennes datter Rivka forteller at hennes mor falt ut av sengen, på grunn av styrken i eksplosjonen av en kraftig bombe som detonerte i Ben Yehuda-gaten for seks uker siden. Familien ringte henne opp etter hvert terrorangrep for å sikre seg at alt var i orden, men denne gangen svarte hun ikke telefonen.

Hamburger ble tatt til sykehuset etter å ha blitt skutt på busstoppet hun satt på for å ta bussen til et foredrag. Hun var selv i stand til å fortelle legene hvor hun var såret, men døde i løpet av natten av indre blødninger.

Sara Hamburger oppmuntret alltid sin familie til ikke å være redd, og til å bevege seg fritt og ikke gi etter for redselen for terrorangrep. - Dette er vårt land, og her vil vi bo, var noe hun alltid innprentet sin familie.

Åtte sårede etter tirsdagens attentat på Jaffa-gaten er fremdeles innlagt til medisinsk behandling. To av dem er alvorlig såret. Navnet på den 57 år gamle kvinnen som omkom under attentatet er enda ikke offentliggjort.

Det jødiske samfunnet i Hebron ble onsdag kveld beskutt fra det arabisk bebodde Hareth a-Sheikh-området i byen.

Inger Neuman Egholm - Israelnetz