Politiet etterlyser Mansur Mahashev etter at hans to døtre på seks og åtte år ble bortført av maskerte personer da de var på vei hjem fra skolen i Kongsvinger tirsdag. Foto: Politiet / NTB scanpix

Tips om at bortførte jenter er sett i Norge

Politiet i Hedmark har fått tips om at de to bortførte tsjetsjenske søstrene (6 og 8) er sett i Norge. Politiet frykter imidlertid at jentene er tatt med ut av landet.

– Vi har fått tips om at noen mener å ha sett jentene i Norge, opplyser politiadvokat Iren Johnsen Dahl i et møte med pressen utenfor Kongsvinger politistasjon onsdag formiddag.

Det er imidlertid stor mulighet for at jentene er blitt fraktet over grensen til Sverige. Hun forteller at det er et 20-talls skogsbilveier som fører til Sverige fra den sørlige delen av Hedmark og at politiet ikke klarte å sperre alle grenseovergangene etter at jentene ble bortført i 14.30-tiden tirsdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har ikke fått sperret grensen, det er veldig vanskelig, men vi har sendt ut varsel til omkringliggende land og til tollmyndighetene, sier Dahl.

Etterlyser biler

Politiet i Hedmark gikk onsdag ut med etterlysning av to biler og bilenes eiere eller førere i forbindelse med bortføringen.

Bilene politiet etterlyser er en mørk Volvo XC90 med registreringsnummer BR50003 og en sølv- eller beigefarget Toyota Corolla Verso med registreringsnummer KH41262.

Begge disse bilene ble sett i området Austmarka i Kongsvinger hvor de to jentene på 6 og 8 år ble bortført. Opplysningene om bilene har politiet mottatt gjennom tips og opplysninger i avhør, opplyser Iren Johnsen Dahl.

Barnefaren er siktet for frihetsberøvelse.

– Foreløpig har vi opplysninger om tre gjerningsmenn – barnefaren og to maskerte menn. Om det er enda flere biler vet vi ikke, men enkelte opplysninger kan tyde på at det har vært flere biler, sier Dahl.

Les også
To søstre (6 og 8) bortført av maskerte menn på skolebuss