Tidligere KrF-statsråd Dag Jostein Fjærvoll er død

KrF-politikeren Dag Jostein Fjærvoll er død, 74 år gammel. Han satt på Stortinget i tolv år og var også forsvarsminister og samferdselsminister.

Fjærvoll døde 5. februar, skriverAvisa Nordland.

Han ble valgt inn på Stortinget i 1985 etter å ha vært ordfører i Hadsel kommune i Vesterålen fra 1979.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bondevik I-regjeringen

Etter tolv år på Stortinget ble Fjærvoll forsvarsminister i Bondevik I-regjeringen høsten 1997. I mars 1999 ble han utnevnt til samferdselsminister, en post han hadde fram til våren 2000.

– Det er trist og vemodig, sier tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik tilVG.

Samferdselsminister og tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide sender sine tanker til familien og de nære.

– Med sorg har jeg mottatt budskapet om at tidligere samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll har gått bort. En samfunnsbygger og politisk kraft fra Nordland. Hadde gleden av å lære han å kjenne og vil savne hans positivitet og engasjement, skriver Hareide påTwitter.

Godt humør og nordnorsk engasjement

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad er dypt takknemlig for den innsatsen som Dag Jostein Fjærvoll la ned og sender sine tanker til familien og de etterlatte.

– Fjærvoll var en viktig representant for KrF på Stortinget i en årrekke, og han representerte Nord-Norge med stolthet. Han markerte seg på alt fra distrikts- til forsvarspolitikk og hadde en rekke ulike verv i sin tid i KrF. Både i tiden som forsvarsminister og som samferdselsminister i Bondevik I-regjeringen var han en betydningsfull politiker som benyttet den tilliten han ble gitt, og han vil bli husket for sitt gode humør og nordnorske engasjement, skriver Ropstad påFacebook.

Dag Jostein Fjærvoll begraves fra Hadsel kirke førstkommende fredag.