Tidligere barneskolelærer siktet i Dark Room-saken

En tidligere barneskolelærer er siktet i den omfattende overgrepssaken Operasjon Dark Room. Mannen har erkjent deler av siktelsen, melder NRK.

Mannen ble pågrepet tidligere i år, og har sittet varetektsfengslet siden. Han ble først siktet for oppbevaring og deling av overgrepsmateriale av barn, men siktelsen ble senere utvidet til også å gjelde produksjon, melderNRK.

Mannen er en av sju som etterforskes i Øst politidistrikt i det som er blitt omtalt som den mest omfattende overgrepssaken i Norge noen gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han er siktet i en alvorlig sak, men omfanget slik som det nå har kommet fram i mediene, har vært overraskende også for oss som har vært involvert, sier mannens forsvarer, advokat Marianne Holmen.

Ifølge NRK holdt den aktuelle skolen der mannen jobbet, informasjonsmøte om saken etter pågripelsen. Politiet ønsker foreløpig ikke å gi flere detaljer om sakene de etterforsker.

– Vi har også et ønske om at disse sakene skal bli kjent, også de sakene som har tilknytning til «Operasjon Dark Room», men vi jobber fremdeles med å sikre at bevismateriale i saken ikke skal bli påvirket eller forringet, sier politiadvokat Kristine Kiær i Øst politidistrikt.

Romerikes Blad skrev mandag at fire menn mellom 20 og 50 år fra forskjellige steder på Romerike er siktet for alt fra seksuelle overgrep til deling og bruk av overgrepsmateriale. IfølgeØstlandets Blad er en av de sju en mann bosatt i Follo, og som er kjent fra tilsvarende forhold tidligere. I tillegg er en av dem en mann fra Østfold, skrevMoss Avis mandag. (©NTB)