Thatchers begravelse går som planlagt

Tid­li­ge­re stats­mi­nis­ter Mar­ga­ret Thatch­ers be­gra­vel­se i Lon­don ons­dag går som plan­lagt, tross an­gre­pet i Bos­ton. Men sik­ker­he­ten blir drøf­tet på høy­es­te nivå.

OgsåLon­don Ma­rat­hon, som skal av­vik­les søn­dag, vil gå etter pla­nen.

Bri­tisk po­li­ti opp­ly­ser til den bri­tis­ke kring­kas­tin­gen BBC at pla­ne­ne for Thatch­ers be­gra­vel­se står ved lag. Lon­don-po­li­ti­et sier at sik­ker­hets­pla­ne­ne for be­gra­vel­sen er om­fat­ten­de og at be­gra­vel­sen er en helt annen hen­del­se enn ma­ra­ton­lø­pet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den bri­tis­ke in­nen­riks­mi­nis­te­ren There­sa May er blitt ori­en­tert av bri­tis­ke Scot­land Yard omeks­plo­sjo­ne­ne i Bos­ton.

Tirs­dag var det ikke pla­ner om å inn­kal­le den bri­tis­ke re­gje­rin­gens krise­ko­mité Cobra, men det var al­le­re­de tatt til­tak for dis­ku­sjo­ner om sik­ker­het på høyt po­li­tisk nivå i for­bin­del­se med Thatch­ers be­gra­vel­se, og disse dis­ku­sjo­ne­ne vil bli gjen­nom­ført som plan­lagt.

Foran søn­da­gens ma­ra­ton i Lon­don sier po­li­ti­et li­ke­vel at de vil gjen­nom­gå pla­ne­ne sam­men med ar­ran­gø­ren på nytt. Ar­ran­gø­re­ne sier også at de vil ha en full gjen­nom­gang av sik­ker­he­ten rundt løpet, der det ven­tes 36.000 del­ta­ke­re. (©NTB)