EBOLA: Medisinsk personell i Hongkong viser med en dukke hvordan pasienter som er smittet med ebolaviruset, skal behandles. Foto: Tyrone Siu / Reuters / NTB scanpix

Tester av ny ebola-vaksine fremskyndes

Forskere fremskynder testene av en ny ebola-vaksine fra selskapet Johnson & Johnson, mens tidenes verste utbrudd av viruset herjer i Vest-Afrika.

Det amerikanske selskapet sier torsdag at kliniske forsøk med dets nye vaksine vil starte i begynnelsen av 2015. Også det danske bioteknologifirmaet Bavarian Nordic har bidratt i utviklingen av vaksinen.

Kunngjøringen kom etter at det allerede er kjent at innledende testing på mennesker skal begynne denne måneden, mens dette tidligere var ventet å ikke starte før sent neste år eller tidlig i 2016.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Johnson & Johnsons langsiktige mål er å utvikle en vaksine som kan beskytte mot både Zaire-stammen og Sudan-stammen avebolaviruset, i tillegg til en beslektet tilstand kalt Marburgvirus-sykdom. Men på grunn av det pågående utbruddet har programmet blitt forenklet.

– På grunn av nødssituasjonen har vi bestemt oss for å fokusere på Zaire-stammen av viruset, som er det som finnes i utbruddet i Vest-Afrika, sier forsker Paul Stoffels til Reuters.

Mer enn 1.900 mennesker har mistet livet av sykdommen siden mars, ifølge FN.

Ifølge Johnson & Johnson ga deres vaksine fullstendig beskyttelse mot Zaire-stammen av ebola da det ble testet på aper.