KRIMINALTEKNIKERE undersøker bilen som den terrormistenkte mannen kjørte da han ble skutt og drept av politiet i Belgia tirsdag. (Foto: AFP / BELGA NICOLAS MAETERLINCK / NTB Scanpix)

Terrormistenkt drept av politi i Belgia

Hjemme hos mannen, med al­ge­risk bak­grunn, var det et ar­se­nal av våpen, am­mu­ni­sjon og spreng­stoff

Les også:

Doping, flatfyll og jakten på sannhet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiker frastjålet mobilen to ganger - krever passkontroll på grensen

Bel­gisk po­li­ti la ons­dag fram våpen, am­mu­ni­sjon og eks­plo­si­ver som ble fun­net etter at en ter­ror­mis­tenkt mann ble skutt og drept på en mo­tor­vei dagen før.

Po­li­ti­et skjøt man­nen, som er av al­ge­risk bak­grunn og var en kjent figur i Brus­sels kri­mi­nel­le un­der­ver­den, da han prøv­de å åpne ild mot dem etter en bil­jakt langs mo­tor­vei­en fra Brus­sel til Tour­nai tirs­dag etter­mid­dag.

Flere ran

Po­li­ti­et inn­le­det etter­forsk­ning mot man­nen etter et tips fra fransk po­li­ti. De hadde al­le­re­de satt ham i for­bin­del­se med ett ran og for­be­red­te seg på å på­gri­pe ham da de fikk in­for­ma­sjon om at han plan­la et ran til.

Bel­gisk po­li­ti inn­le­det etter­forsk­ning av man­nen etter at frans­ke myn­dig­he­ter in­for­mer­te dem om at de mis­tenk­te man­nen for å høre til kri­mi­nel­le gjen­ger med bånd til ter­ro­ris­me.

De fant snart ut at han drev med opp­kjøp av mi­li­tært ut­styr, in­klu­dert våpen, skudd­sik­re ves­ter og sikte­an­ord­nin­ger for gevær. En ran­sa­king av man­nens lei­lig­het brak­te for dagen et re­gel­rett ar­se­nal av våpen, am­mu­ni­sjon og spreng­stoff.

Se videoreportasje fra Oslo, der ungdommer stimler sammen hver uke for  å lære mer om en spesiell bok

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.