Terrorekspert: – Angrepet rammet selve nervesystemet i Frankrike

Frankrike er et dypt religiøst land, og angrepet i Normandie rammer selve nervesystemet i landet. Det vil føre til ytterligere polarisering og rekruttering til IS, mener ledende terrorekspert.

– Dette angrepet vil skape ringvirkninger i Frankrike. Det vil ytterligere polarisere det franske samfunnet og skape mer fremmedfiendtlighet, noe som vil giIS muligheter til å rekruttere og mobilisere enda flere muslimer, sier den svenske terrorforskerenMagnus Ranstorp til NTB.

Tirsdag ble en 84 år gammel fransk prest drept og en annen person livstruende såret da to menn med kniv tok seg inn i en kirke nord i Frankrike tirsdag. IS hevder selv å stå bak, og Frankrikes presidentFrançois Hollande har også uttalt det samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi kan ikke si det helt sikkert, men det ville overrasket meg om det ikke hadde noen tilknytning til IS. Det som gjenstår å se er om gjerningsmennene har en operativ kobling til IS, eller om de kun handler på bakgrunn av IS' oppfordringer om å ramme Vest-Europa, sier Ranstorp videre.

Frankrike er allerede i unntakstilstand og har trappet opp sikkerheten etterlastebilangrepet i Nice der 84 menneskeliv gikk tapt.