Terrorangrep på grensen til Libanon

KIRYAT SHMONA (INN) Seks israelere har blitt drept og seks såret etter at terrorister skjøt på bilene deres på veien mellom kibbutz Matsuba og Sholomi ved middagstider tirsdag.

Attentatmennene skjøt mot bilene på vei 70 mellom kibbutz Matsuba og Shlomi ved grensen til Libanon. En lastebilsjåfør og to passasjerer i en annen bil er blant de drepte. En av de sårede er i kritisk tilstand.

Det brøt ut skuddveksling mellom politiet og terroristene før militære styrker ankom stedet. De to terroristene ble drept av sikkerhetsstyrker. Skudd kunne høres i området i fire timer etter at angrepet begynte. Hele området inntil Kiriat Shmona som ligger 40 kilometer borte, ble sperret av og er lukket miliært område. Alle innbyggere ble bedt om å holde seg innendørs.

De sårede har blitt tatt til sykehuset i Nahariya.

Attentatmennene bar israelske militæruniformer. Fatah-organisasjonen, som er under Yassir Arafats ledelse har tatt på seg ansvaret for angrepet. Det ble først formodet at den iranskstøttede terrororganisasjonen Hizballah i Libanon lå bak, men Hizballas fjersynsstasjon i Libanon, Al-Manah, gjorde seg umake for å understreke at de ikke hadde noe med angrepet å gjøre.

I følge en israelsk etterretningsoffiser har Hizballah planlagt et angrep på Israel over grensen. Dette ble bekjentgjort av en israelsk etterretningsoffiser tirsdag morgen.

- Det ser ut som om vi enda kjemper for vår overlevelse, var den israelske generalen Gal Hirshs kommentar foran journalister, da han hørte om angrepet i dag.

Israeleren Eyal Libermann fra Moshav Tzuran ble drept i ettermiddag i et terrorangrep. Attentatmennene skjøt mot bilen han kjørte i før de flyktet inn i nærliggende arabiskbebodde områder. Libermanns medpassasjer i bilen ble såret i angrepet. Eyal Libermann ble 43 år og etterlot seg en kone og to døtre.

Eliah Meshulam, 15, ble skutt og moderat såret i ettermiddag i Hebron. Angrepet skjedde i det jødiske kvarteret av byen. Meshulam ble tatt til behandling på Hadassa-sykehuset i Ein Kerem.

Inger Neuman Egholm - Israelnetz