Terror-offeret tilbake på jobb

Frelsesoffiserene Magna og Jostein Nielsen 
trosser terroren og er tilbake i aktiv tjeneste i Moldova.

Det er gått tre måneder siden ­Dagen møtte ekteparet på et syke­hotell i Oslo. Det var ikke der de ønsket å være, men planer man legger er ikke alltid styrende for det som faktisk skjer.

Bomben

Tirsdag 12. januar klokka 10:13 går en bombe av i Istanbul i Tyrkia. Ti tyske turister blir drept. Det kunne fort vært to nordmenn på lista over døde også.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Magna slapp fysisk nærmest uskadd fra skrekkopplevelsen i Istanbuls turiststrøk.Jostein ble hardt skadet. De var på vei til tjenestedet i Moldova da terroren rammet. Nå ble de tvunget hjem til Norge. Her ble det operasjon og rekonvalesens i stedet for arbeid blant Europas aller fattigste.

Englevakt

Det har gått bra med offiserparet, og nå vender de endelig tilbake til tjenesten – én uønsket erfaring rikere.

Om det var Guds beskyttelse som berget dem igjennom hendelsen, kan man bare spekulere i, enda engler er en del av deres virkelighetsforståelse.

Da Dagen intervjuet dem om dramatikken, snakket vi blant annet om reaksjonen hos Josteins berømte advokatbror,Brynjar Nielsen Meling. Til NRK1 sa kommenterte han at Jostein slapp unna døden som ved et Guds under, men at han var skeptisk til at det skyldtes englevakt. Det var jo ti andre som døde.

– Ja, og der er vi helt like. Jeg tenker at englevakt har jeg alltid, og det har jeg også den dagen jeg dør. Så enkelt er livet for meg, svarte Jostein Nielsen.

Krigsropet

Frelsesarmeens organ,Krigsropet, har snakket med ekteparet Nielsen rett før avreise. De beskriver den groteske hendelsen med ødelagte kropper og blod rundt dem på alle kanter.

– Når noen velger å spre ondskap og død som rammer tilfeldig, blir det umulig for meg å klandre Gud for ikke å ha stoppet dem, eller forhindret at jeg vandret rett inn i det. Gud vil aldri det onde, men når det meningsløse skjer, kan Gud midt i det vonde snu omstendighetene etterpå til noe som bygger opp. Jeg kan bruke min frie vilje til å bidra til det, sier Jostein Nielsen til Krigsropet.