Tidligere kirkeminister Rigmor Aasrud.

Taust fra Arbeiderpartiet om Rune Edvardsens Ap-smell

At Rune Edvardsen mister hundrevis av støttespillere etter Ap-støtte vekker lite følelser hos tidligere kirkeminister Rigmor Aasrud.

Som Dagen skrev man­dag har Tro­ens Bevis mis­tet 300-400 støtte­spil­le­re som følge av leder Rune Ed­vard­sens støt­te til Ar­bei­der­par­ti­et i fjor­årets valg­kamp. Tid­li­ge­re kirke­mi­nis­ter Rig­mor Aas­rud vil ikke kom­men­te­re bort­fal­let av støtte­spil­le­re i Sa­rons Dal.

- Jeg har ingen kom­men­tar til de indre for­hol­de­ne i Sa­rons dal. Som kirke­mi­nis­ter hadde jeg stor glede av å møte krist­ne le­de­re. Jeg opp­lev­de at vi så likt på en del verdi­spørs­mål og der­for var det også na­tur­lig å møte Rune Ed­vard­sen, sier Aas­rud.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Opp til den en­kel­te

Det var da Rig­mor Aas­rud be­søk­te mi­sjons­or­ga­ni­sa­sjo­nen Tro­ens Bevis i slut­ten av mai i fjor at Rune Ed­vard­sen kom med støt­ten­de ut­ta­lel­ser om ver­di­ene Ar­bei­der­par­ti­et står for. Se­ne­re be­kla­get han ut­ta­lel­se­ne, men stil­te li­ke­vel opp i en an­nonse­kam­pan­je for Ar­bei­der­par­ti­et mot slut­ten av valg­kam­pen.

I et styre­møte før jul ble det klart at or­ga­ni­sa­sjo­nen hadde mis­tet opp mot 400 støtte­spil­le­re, iføl­ge en presse­mel­ding or­ga­ni­sa­sjo­nen selv send­te ut.

- Burde en for­ut­sett at dette kunne skje?

- Det synes jeg nes­ten at Rune må svare for selv. Jeg gjen­nom­før­te et or­di­nært be­drifts­be­søk da jeg var der, og var ingen kamp­hane for å få kam­pan­jen til, sier Aas­rud.

- Hva sier dette Ar­bei­der­par­ti­ets po­pu­la­ri­tet i deler av mil­jø­et rundt Sa­rons dal?

- Det må være opp til den en­kel­te som er med­lem­mer og støtte­spil­le­re hvor­dan de vil pro­fi­le­re sitt po­li­tis­ke stå­sted. Jeg har ikke noen kom­men­ta­rer ut­over det, sier Aas­rud. Hver­ken parti­sek­re­tær Mar­tin Kol­berg eller hans etter­føl­ger Ray­mond Jo­han­sen vil kom­men­te­re saken over­for Dagen.

DAGEN