Leder Truls Gulowsen i Greenpeace Norge takker Den Norske Kirke for oljemotstand.

Takker kirken for oljesandmotstand

Med støtte fra Den norske kirke kan miljøbevegelsen notere seg bred oppslutningen om kampanjen mot Statoils oljesandprosjekt i Canada.

Mandag gikk stavangerbiskop Erling Pettersen ut i Rogalands Avis (RA) med et massivt budskap om «nei til Statoil og tjæresand», fulgt opp av et åpent møte i Stavanger domkirke på kvelden. Ifølge Greenpeace fikk møtet stor oppslutning:

- Det er overraskende at oljehovedstaden i Norge stiller så bredt. Vi har reist på antitjæresand-turné i Norge fram til nå. Når til og med hardbarka oljetilhengere i Stavanger er imot dette prosjektet, da må Statoil skjønne at dette ikke er akseptabelt, sier leder Truls Gulowsen i Greenpeace Norge til NTB.


Tror det hjelper

Han tror kirkens støtte har mye å si.

- Å ha kirken på laget som en aktiv medspiller er veldig forsterkende. Kirkens posisjon er spesielt viktig i denne delen av landet, og folk lytter selvfølgelig når Pettersen går ut slik han har gjort. Men husk at han står på skuldrene til en samlet norsk kirke.

Ikke alle er like begeistret for kirkens innblanding i oljepolitikken. Frps talsmann i olje- og energisaker, Ketil Solvik Olsen, sier i tirsdagens RA at han mener Pettersen går langt over grensen:

- Kirken handler om teologi, ikke om politikk.

(NTB)