Tajik: – Det er ikke hijaben jeg vil til livs

Arbeiderpartiets Hadia Tajik mener seg misforstått når folk tror hun vil «røske hijaben av jenter med loven i hånd».

Ap-nestlederHadia Tajik startet en bred debatt da hun i forrige uke sa tilAftenposten at hun ønsker å forbyhijab i barneskolen, en praksis hun omtalte som «seksualisering av barn».

En av dem som stilte seg undrende til gjennomføringen av forslaget, varMarie Simonsen som iDagbladet stilte spørsmålet «Skal vi røske hijaben av jenter med loven i hånd?».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg kan berolige henne med at både røsking og lovverk er – overflødig. For meg holder det at rektor forstår at han eller hun skal ta det opp når det forekommer, skriver Tajik i en kommentar iAftenposten.

Hun mener at tydeligere spilleregler for barneskolen ville gitt rektor et klart mandat for samtaler med foreldrene, «det vil være starten på å få plagget bort», skriver Tajik.

– Hvis det kom en niåring på skolen med en T-skjorte med påskriften «Fuck me – I'm a pornstar» på, ville den ikke blitt røsket av. Men rektor ville forhåpentlig reagert, og startet å sondere hva slags hjemmemiljø dette barnet kommer fra, forklarer Tajik.

Hun understreker at det ikke er hijaben hun vil til livs:

– Det jeg vil konfrontere er at småjenter påføres klær som tilhører voksenverdenen. Enten det er høye hæler, miniskjørt – eller hijab.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.