Syversen (KrF) blir leder i finanskomiteen

Kristelig Folkepartis Hans Olav Syversen overtar vervet som leder av finanskomiteen på Stortinget etter Arbeidepartiets Torgeir Micaelsen.

Syversen (46) er inne i sin fjerde periode som stortingsrepresentant fra Oslo, og har vært medlem av finanskomiteen de siste åtte årene. Han har den siste stortingsperioden vært leder av KrFs stortingsgruppe og var en av tre som satt i sonderingsutvalget til partiet og førte samtaler med de tre andre ikke-sosialitiske partiene.

I forbindelse med fordelingene av komiteene blant de åtte partiene på Stortinget har de blitt enige om at KrF får ledervervet i Stortingets Finanskomité.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den aller beste

- Finanskomiteen kunne ikke fått en bedre leder enn Hans Olav Syversen. Han har markert KrF på en enestående måte i de vervene han har bekledd i regjeringsapparat og på Stortinget.

- KrF får her et særdeles viktig verv fordi Syversen har stor tillit og anerkjennelse i bredden av det politiske miljøet i Norge, sier KrFs partileder Knut Arild Hareide i en kommentar til valget.

Syversen selv sier at han ser fram til å ta fatt på denne viktige oppgaven, en særlig sentral posisjon i en situasjon med en mindretallsregjering.

- Som leder av finanskomiteen blir det viktig for meg å ivareta helheten siden budsjettarbeidet i Stortinget nå blir da enda viktigere, sier Hans Olav Syversen i en kommentar til utnevnelsen.

Torsdag ettermiddag var det ennå ikke avklart om han fortsetter som parlamentarisk i tillegg til ledervervet i finanskomiteen.DAGEN