HNC-leder Riad Hijab (til venstre) møtte Frankrikes utenriksminister Jean-Marc Ayrault i Paris fredag. Foto: Jacky Naegelen / Reuters / NTB scanpix

Syrisk opposisjon: – 90 luftangrep under våpenhvilen

Syrias regime, Russland og deres allierte har utført 90 luftangrep i landet siden våpenhvilen trådte i kraft forrige uke, ifølge lederen for den syriske opposisjonsalliansen HNC.

– Vi tror at de nåværende forholdene ikke er gunstige med tanke på forhandlinger. Ingen hjelp har kommet fram til beleirede områder, og fanger er ikke blitt sluppet fri, sier HNC-leder Riad Hijab på en pressekonferanse i Paris fredag.

Her fastslo han at vilkårene i våpenhvileavtalen ikke er blitt overholdt og at humanitære forsyninger med mat og medisin er blitt hindret i å nå fram til sivile områder. Hijab var statsminister under Bashar al-Assad så sent som i 2012, før han hoppet av til opposisjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

FN har invitert til indirekte fredssamtaler i Genève 9. mars, men Hijab mener tiden ikke er moden for å gjenoppta samtalene som ble avbrutt for en drøy måned siden.

USA, som framforhandlet våpenhvileavtalen sammen med Russland, har dessuten gitt mange innrømmelser til russerne, mener Hijab.

HNC er en stor allianse av syriske opposisjons- og opprørsgrupper som er støttet av Saudi-Arabia og som etter planen skal forhandle med regimet om en politisk løsning på den brutale krigen. (©NTB)

Les også
PST mener Hussain har rekruttert sju krigere til ISEngasjér deg!
Les også
Kerry: – Europas flyktningkrise en global utfordringEngasjér deg!
Les også
Lekket UD-notat om flyktningtilstrømming vekker bekymring
Les også
NATO-topp: – IS sprer seg som kreft blant flyktningerEngasjér deg!
Les også
Danmark sender kampfly og spesialsoldater til kamp mot ISEngasjér deg!