Meningsmålingene har lenge talt sitt tydelige språk om at det ligger an til regjeringsskifte i Sverige etter valget i september. Bildet viser statsminister Fredrik Reinfeldt i Brussel i mars.

Sveriges regjeringskoalisjon taper terreng

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt får en tung start på Almedalsveckan. Regjeringskoalisjonen taper fortsatt terreng, viser en ny meningsmåling.

Ifølge målingen som er gjort av Ipsos for Dagens Nyheter, får alliansen en oppslutning på 35,6 prosent.

Reinfeldts koalisjon, med Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet og Folkpartiet, har styrt Sverige siden 2006. Oppslutningen på 35,6 prosent er den laveste de fire koalisjonspartiene har fått samlet siden målingene begynte i 1979.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I den nye målingen får Reinfeldts parti Moderaterna 20,5 prosents oppslutning, nesten 10 prosentpoeng mindre enn ved valget i 2010.

Svenske politikere og samfunnsaktører sparker i helgen i gang Almedalsveckan og åtte dager spekket med politisk debatt i valgåret 2014. Meningsmålingene har lenge talt sitt tydelige språk om at det ligger an til regjeringsskifte i Sverige etter valget i september.

Det betyr at statsminister Reinfeldts konservative allianse kan måtte forlate regjeringskontorene etter åtte år ved makten. Almedalsveckan blir derfor viktig for sentrum-høyrepartienes kamp for å snu trenden.