Svensk politi tiet om overgrep på festival i Stockholm

Svensk politi kjente til at guttegjenger forulempet jenter på en stor ungdomsfestival i Stockholm i to år på rad, men utad ble det sagt at festivalen gikk ganske rolig for seg.

Dagens Nyheter har avslørt at overgrepene på festivalen We are Sthlm ikke var med i politiets offisielle rapportering etter festivalen.

– Dette er et ømt punkt, noen ganger tør vi ikke å si det som det er, fordi vi tror at det tjener Sverigedemokraternas sak. Dette må vi ta innover oss her i politiet, sier politisjef Peter Ågren til DN.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den svenske avisen har hatt tilgang til interne logger som hver dag ble sendt til politiet om hva som hadde hendt på festivalen. De første meldingene om seksuelle overgrep mot kvinnelige besøkende kom tidlig, skriver avisen, som slår fast at dette ikke var med da stockholmspolitiet oppsummerte festivalen i etterkant.

Problematikken med yngre menn som trakasserer unge jenter i publikum er tilbakevendende, kom det fram av loggen fra august i fjor.

Ifølge DNs kilder var gjerningsmennene ofte unge utenlandske menn som kom til Sverige uten foreldre. Politiet oppgir at det hovedsakelig skal ha dreid seg om en gruppe flyktningungdom fra Afghanistan.

– Vi burde absolutt ha skrevet og fortalt om dette, uten tvil. Hvorfor det ikke skjedde, vet jeg ikke, sier stockholmspolitiets pressesjef Varg Gyllander til DN. (©NTB)