Det gikk voldsomt for seg da politiet sist helg forsøkte å spre motdemonstrantene under et nynazistisk gatemøte i Malmö. Lørdag skal et tilsvarende gatemøte holdes i Stockholm, og politiet er forberedt på bråk. Foto: Drago Prvulovic / NTB scanpix

Svensk politi forbereder seg på nytt nazimøte

En stor motdemonstrasjon ventes når den nynazistiske partiet Svenskarnas parti har møte i Stockholm i helgen. Politiet er forberedt på sammenstøt og bråk.

– Vi forbereder oss på at det kan skje visse ordensforstyrrelser og konfrontasjoner, sier Carolina Paasikivi ved Stockholms-politiet torsdag.

Sist helg endte med voldelige sammenstøt da antirasister demonstrerte mot Svenskarnas partis gatemøte i Malmö. Fem personer ble alvorlig skadd etter å ha blitt ridd ned av galopperende politihester.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Førstkommende lørdag samler Svenskarnas parti sine tilhengere på et torg i Stockholms sentrum. Samtidig skal en motdemonstrasjon arrangeres like i nærheten. Onsdag kveld hadde om lag 10.000 personer opplyst via Facebook at de skal delta i motdemonstrasjonen. Men politiet opplyser at ingen ennå har søkt om tillatelse til å holde motdemonstrasjonen.

Paasikivi vil ikke si hvor mange politifolk som skal delta i lørdagens innsats, men hun understreker at politiet har lært mye av det som skjedde i Malmö sist helg.