Svekket mistanke om overgrep mot treåring på asylmottak

Mistanken om at det skjedde et seksuelt overgrep mot en tre år gammel gutt på et asylmottak i Stavanger, er svekket, opplyser Sør-Vest politidistrikt.

Det var onsdag ved 22-tiden at politiet mottok melding om en mulig voldtekt på akuttmottaket i Forusbeen. Det var mottaket selv som meldte fra om hendelsen som skal ha skjedd i et fellesområde.

Den tre år gamle gutten ble raskt tatt hånd om og undersøkt på sykehuset sammen med sin mor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De tilbakemeldingene politiet så langt har fått fra disse undersøkelsene, svekker mistanken om at det har skjedd et seksuelt overgrep. Vi venter imidlertid på ytterligere analyseresultater som vi håper kan bidra til å klargjøre hva som har skjedd, sier politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet har mottatt få tips og har heller ikke fått noen nye svar det siste døgnet, melder Stavanger Aftenblad.

– Vi avventer analyseresultatene fra Folkehelseinstituttet. Vi har sendt de materiale for å sjekke for DNA, sa Bjørn Kåre Dahl til avisen onsdag kveld.

– Det kan ta alt fra noen dager til noen uker, anslår han.

Treåringen har fått utnevnt Kjetil Mjaaland som bistandsadvokat. Han ønsker ikke å kommentere saken mens den er under etterforskning. Barnet skal fortsatt bo på mottaket, og skal være sammen med sin familie.

Det bor omkring 800 asylsøkere på akuttmottaket på Forus. Både menn, kvinner og barn.