SV lover gratis skolemat

So­sia­lis­tisk Venstre­par­ti går igjen til valg med skolemat-løfter. Lover at alle barn fra førs­te til tien­de klas­se skal få skole­mat i den kom­men­de fire­års­pe­rio­den.

Pro­sjek­tet vil koste 15 kro­ner dagen per elev.

I parti­pro­gram­met for 2005 krev­de SV at alle sko­ler skul­le legge til rette for skole­mål­tid, og at et slikt til­bud må være gra­tis. Nå pluk­ker par­ti­et fram skole­mat­for­sla­get igjen og fin­pus­ser det. SV vil i neste stor­tings­pe­rio­de etab­le­re en pott som sko­ler som øns­ker å tilby gra­tis skole­mål­tid, kan søke på, skri­verAf­ten­pos­ten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bud­sjett­ram­men in­ne­bæ­rer at SV set­ter av cirka 15 kro­ner dagen per elev. De fles­te sko­le­ne kom­mer til å tilby brød­mat og på­legg, tror par­ti­et.

- Vi har hatt skole­mat høyt prio­ri­tert. Nå er tiden inne for å få gjen­nom­slag i Soria Moria 3, sier parti­le­der Audun Lys­bak­ken.

Han øns­ker ikke å si om skole­mat eller ei blir et ul­ti­ma­tum for en even­tu­ell Soria Moria 3-er­klæ­ring. Men han leg­ger til at denne gang skal par­ti­et få det til.