SV kraftig ned på meningsmåling

Sosialistisk Venstreparti går tilbake 3 prosentpoeng i en politisk meningsmåling for oktober. Målingen viser at SV mister velgere til Arbeiderpartiet.

På partibarometeret som TNS Gallup har laget for VG og TV 2 i oktober, får SV 15 prosents oppslutning. I forrige måned var det 18 prosent som sa at de ville ha stemt på SV.

? Vi har ligget veldig høyt, ja overraskende høyt de siste månedene. Å gå tilbake fra 18 til 15 prosent er mer der jeg sjøl tror vi ligger, sier SV-leder Kristin Halvorsen til TV 2.

Arbeiderpartiet går opp 0,5 prosentpoeng i forhold til forrige måned, og får støtte fra 30 prosent av velgerne. Bakgrunnstallene viser at partiet henter velgere fra alle de andre partiene.

Ap-leder Jens Stoltenberg mener at det bekrefter at velgerne ønsker en ny regjering, og frykter ikke at velgerne nå straffer samarbeidspartneren SV for regjeringsiveren.

? Jeg håper ikke det, fordi jeg håper at vi samlet sett skal få en fremgang som sikrer flertall for en ny regjering, sier Stoltenberg.

Samtidig er det Fremskrittspartiet som går mest frem på partibarometeret, og ender på 20 prosent etter en oppgang på 1,5 prosentpoeng. Høyre går tilbake med 0,5 prosentpoeng til 18 prosent.

Kristelig Folkeparti får støtte fra 7 prosent av velgerne etter en fremgang på 1 prosentpoeng. Senterpartiet går fram 0,5 til 4,5 prosent, mens Venstre står uendret på 3 prosent.

NTB