Supermåling for Venstre

Venst­re fort­set­ter å klat­re på me­nings­må­lin­ge­ne. Da VG kom med sin siste må­ling man­dag etter­mid­dag, hadde par­ti­et brutt 7-pro­sent­gren­sen.

Med 7,1 pro­sents opp­slut­ning ut­gjørTrine Skei Gran­des mann­skap der­med Nor­ges fjer­de størs­te parti, og er det do­mi­ne­ren­de blant de etter hvert mange små­par­ti­ene.

Høyre slår til­ba­ke motAr­bei­der­par­ti­et i star­ten av den siste uka før val­get og gjør et nokså mar­kant byks opp­over på 2,3 pro­sent­po­eng fra søn­da­gens må­ling. Høyre er Nor­ges nest størs­te parti ak­ku­rat nå med 27,9 pro­sents opp­slut­ning.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ap går 1,1 pro­sent­po­eng til­ba­ke og leder knapt - med en opp­slut­ning på 28,9 pro­sent. Det får parti­sek­re­tær Ray­mond Jo­han­sen til å po­eng­te­re at Aps for­mi­dab­le valg­kamp­ma­ski­ne­ri kom­mer til å jobbe for fullt den siste uka fram mot valg­da­gen man­dag.

- Vi kom­mer til å sette i gang en mas­siv slutt­spurt. Det kom­mer dere helt sik­kert til å merke. Vi av­gjør ikke val­get med TV-de­bat­ter, men av å være ute og møte folk, an­sikt til an­sikt, sier Jo­han­sen til VG.

Han har imid­ler­tid en svært tung og vans­ke­lig jobb foran seg. De rødgrøn­ne får sam­let 68 man­da­ter på Stor­tin­get hvis me­nings­må­lin­gen blir valg­re­sul­ta­tet.SV går yt­ter­li­ge­re til­ba­ke 0,4 pro­sent­po­eng til 4,1 pro­sent, mensSen­ter­par­ti­et lig­ger nokså sta­bilt på 5,4 pro­sent (+0,1 pro­sent­po­eng).

De rødgrøn­ne er med andre ord mile­vis unna fler­tal­let på 85 stor­tings­man­da­ter. Da­gens fire op­po­si­sjons­par­ti­er får sam­let 98 man­da­ter.Frem­skritts­par­ti­et svek­ker seg med 1,7 pro­sent­po­eng til 14,8 pro­sent, mensKris­te­lig Folke­par­ti lig­ger sta­bilt på 5,8 pro­sent (+0,1 pro­sent­po­eng) (©NTB)